Lijnen

Waterfly Nederland

Goudstraat 2
Industrieterrein Oostervaart
8211 AP Lelystad


Telefoon
0320 - 26 18 33

Archief nieuws


Nieuw in Nederland: AquaBase / Floatfit

AMSTERDAM – De revolutionaire work-out FloatFit heeft definitief z’n basis gevonden in de Benelux. Op 1  juni wordt FloatFit Benelux gelanceerd, de officiële FloatFit-organisatie in Nederland, België en Luxemburg. ‘FloatFit is de leukste work-out van dit moment’, stelt directeur Pascal Landman van FloatFit Benelux enthousiast. ‘Het staat voor een verbinding tussen fitness en watersport, instructeur en deelnemer, de AquaBase en deelnemer en lichaam en geest. Ons motto is niet voor niets “Connect”: we gaan voor die connectie tussen die werelden.’ FloatFit Benelux is een connectie tussen Peter Goedhart (EyeviewSystems BV., Importeur AquaBase Benelux ), Pascal Landman (directeur FloatFit Benelux BV) en Waterfly Nederland (distributeur Aquabase Nederland)

FloatFit?

FloatFit® is naast verslavend leuk, ook nog eens supereffectief. Deelnemers trainen met deze bijzondere manier van bewegen hun hele lichaam met de work-outs. Op de AquaBase®, de eerste drijvende oefenmat in de wereld, voeren deelnemers namelijk diverse uitdagende oefeningen uit. Omdat de Aquabase instabiel is, vindt hij direct de disbalans in het lichaam. Daarom moeten de deelnemers aan FloatFit continu aan hun core stability werken, om hun balans te houden en niet in het water te vallen.

 Inmiddels wordt FloatFit al over de hele wereld beoefend. En dat allemaal naar aanleiding van het filmpje “FloatFit” dat de founder van de AquaBase Leila Coleman, CEO van Aquaphysical “postte”, nu al meer dan 160 miljoen keer is bekeken. Dat aantal views laat zien dat er een enorme interesse is in de AquaBase, en de lessen die hierop worden gegeven, FloatFit HIIT en Yoga.

 ‘Het is een compleet nieuwe benadering van fitness’, verklaart directeur Pascal Landman van FloatFit Benelux de populariteit. ‘We weten zeker dat mensen van alle leeftijden het fantastisch vinden om deze unieke manier van sporten te ontdekken. FloatFit trekt namelijk een compleet nieuwe doelgroep naar de zwembaden: mensen die normaal in de sportschool staan te zweten of die juist buiten bootcampen of hardlopen, vinden FloatFit geweldig. Maar ook fanatieke aquajoggers of zwemmers gaan graag de uitdaging aan om hun kracht, balans en core te verbeteren op de AquaBase. Het management van zwembaden, sportcomplexen en health centers over de hele wereld, staat versteld van deze revolutionaire ontwikkeling.’

Officiële Partner van Aquaphysical.

FloatFit Benelux is de officiële partner van Aquaphysical, de Engelse organisatie die FloatFit heeft bedacht en ontwikkeld. Landman: ‘Wij verzorgen de opleidingen en de bijscholing van instructeurs, en zorgen voor de implementatie van FloatFit in de Benelux. We zijn eigenlijk het kennisinstituut voor FloatFit in deze landen. Hoge kwaliteit van de trainingen en het opleiden van professionele instructeurs staan bij FloatFit Benelux bovenaan.’ Uiteraard gebeurd dit alles in nauwe samenwerking met de distributeur van de AquaBase, Waterfly Nederland.

Landman stelt dat voor veel trainers de FloatFit® work-out op de AquaBase even wennen is: ‘Het is een uitdaging op het gebied van lesgeven, voor zowel aqua- als fitnessinstructeurs. De deelnemers staan namelijk op de AquaBase en voeren oefeningen uit die op de vaste ondergrond veel gemakkelijker zijn uit te leggen en uit te voeren. De onberekenbaarheid van de AquaBase vraagt derhalve om goede instructies. Daarom besteden we in de opleiding uitgebreid aandacht aan de veiligheid tijdens de work-out, het gebruik van de AquaBase, de trainingstechniek en de verschillende vormen waarop de work-out FloatFit voor zowel de deelnemers als de instructeur een uitdaging is én blijft. Daarom is FloatFit Benelux jouw partner als je wilt beginnen met deze nieuwe work-out!’

Meer weten over Aquaphysical, FloatFit of de Aquabase? Zie dan ook:

FloatFit Benelux: www.floatfit.nl
Waterfly Nederland: www.waterflynederland.nl

Meer weten over FloatFit Benelux?

Neem dan contact op met Pascal Landman, directeur FloatFit Benelux: 06-10012227/ pascallandman@aquaphysical.com

Of Waterfly Nederland, distributeur Aquabase Nederland: 0320 - 261833
verkoop@waterflynederland.nl
Bestel direct op onze webshop